Behandelingen

U kunt bij ons rekenen op complete kwaliteit van tandheelkundige zorg. Alles onder één dak. We helpen u om uw tandvlees, tanden en kiezen in optimale conditie te houden. Onze vakbekwame mondzorgprofessionals gebruiken de meest moderne technieken en apparatuur. Ook volgen we heldere richtlijnen en processen voor de best mogelijke tandheelkundige zorg en behandelingen. Zo kunnen we u steeds de juiste zorg en aandacht geven: van de periodieke controle en acute behandeling tot en met esthetische tandheelkunde.

Halfjaarlijkse controle

Graag zien wij u regelmatig voor de halfjaarlijkse controle, zodat we uw mondgezondheid in kaart kunnen brengen en indien nodig tijdig actie kunnen ondernemen om uw gebit en mond gezond te houden. Een gezonde mond en een mooi gebit begint bij preventie. Ofwel voorkomen is beter dan genezen.

Behandeling bij de mondhygiënist

Het tandvlees vormt het fundament van uw gebit. Zonder gezond tandvlees is het onmogelijk een gezond gebit te houden. Zorg aan uw tandvlees en preventie van tandvleesproblemen vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze praktijk. De zorg aan uw tandvlees wordt binnen onze praktijk verricht door onze mondhygiënisten.

Wij zijn sinds maart 2021 in bezit van de nieuwste EMS Airflow Profylaxis master. Dit is een apparaat dat tandsteen, aanslag en verkleuringen tot in de kleinste naadjes, nerfjes en hoekjes kan verwijderen met verwarmd water. Tevens beschikt dit apparaat over de zogenaamde ‘no pain technology’. Dat betekent dat het dus een stuk aangenamer wordt om een gebitsreiniging te krijgen. Bovendien zul je zonder te bleken een stralende lach terug krijgen. En het mooiste is dat je op geen enkele manier het gebit, implantaten of kronen kunt beschadigen.

Angstpatiënten

Het is goed te weten dat u niet de enige bent met angst voor de tandarts. Ons team staat voor u klaar om stap voor de stap de angst de baas te zullen zijn. Daarom staat bij ons persoonlijke aandacht ook hoog in het vaandel.

Kinderen

Het is goed om uw kind al van jongs af aan te laten wennen aan een bezoek bij de tandarts. Hierin zullen wij op een speelse manier uw kind laten wennen aan de stoel, de materialen en medewerkers, zonder dat er al tandheelkundige behandelingen nodig zijn. Mochten er toch tandheelkundige behandelingen nodig zijn dan zullen wij daar alle tijd voor nemen en de behandeling stap voor stap met uitleg plaats laten vinden, zodat uw kind zich op zijn gemak zal voelen.

Endodontische behandeling (wortelkanaalbehandeling)

Indien een zenuw van uw tand of kies ontstoken of geïrriteerd is geraakt door bijvoorbeeld tandbederf, een niet goed sluitende ofwel lekkende vulling of een ongeval, dan dient de wortelkanaalbehandeling te worden uitgevoerd. De geïrriteerde en geïnfecteerde wortelkanalen worden dan schoon gevijld en schoongespoeld met desinfecteervloeistof.

Restauratieve behandeling (vulling)

Als een deel van uw tand of kies is aangedaan door tandbederf (cariës) dan kan een deel verloren gaan. Door een vulling te vervaardigen kunnen we de functie van uw tand of kies weer herstellen zonder dat er verdere beschadiging zal optreden. 
Kronen: Bij grote vullingen kunnen kronen een voorkeur bieden door de functie van uw tand of kies te herstellen en de kans op een breuk te beperken.

Parodontologie

Parodontitis is een tandvleesontsteking, veroorzaakt door bacteriën wat zich uitbreidt naar het daaronder gelegen kaakbot. Meestal merkt u parodontitis pas op in een vergevorderd stadium, omdat de eerste verschijnselen vaak geen (pijn)klachten geven. Tanden en kiezen kunnen helemaal gaaf zijn, maar het onderliggende kaakbot kan zo aangetast zijn dat uw tanden en kiezen mobiel kunnen worden, of u kunt ze zelfs verliezen. Door een goede parodontale behandeling kan dit proces gestopt worden. 
Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. Gezond tandvlees is vastgehecht aan de tanden en kiezen; alleen bij de rand van het tandvlees, tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, zit een smalle ondiepe ruimte. Deze ruimte wordt een pocket genoemd en is bij gezond tandvlees hooguit 3 mm diep. Gezond tandvlees bloedt niet bij het poetsen en het schoonmaken tussen de tanden met bv. tandenstokers of het eten.

Prothetiek

Door goede preventieve mondzorg worden steeds meer mensen oud met hun eigen gebit. Toch kan het gebeuren dat er soms tanden en kiezen verloren gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om tanden, kiezen of een geheel gebit op een goede manier te vervangen door gebitsprotheses.

Een prothese is maatwerk

Een prothese is altijd maatwerk. In overleg met u, de tandarts en onze tandprotheticus kijken we welke oplossing het beste bij u past. Is die keuze gemaakt, dan gaan we samen met u aan de slag om de prothese helemaal perfect passend te maken. Dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Bij alle stappen die we nemen leggen we u goed uit wat we doen en waarom we dat doen.Erkende verwijzers

Een enkele keer kan het wel eens voorkomen dat we moeten samen werken met een collega specialist. Wij werken samen met zeer ervaren specialisten die er voor zorgen dat uw behandeling zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.