Mondverzorging

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Uit onderzoek blijkt bovendien dat er verband is tussen tandvleesproblemen en aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaataandoeningen. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat uw tandvlees gezond blijft. Dit doet u door uw gebit tweemaal per dag zorgvuldig te reinigen. De tandarts of mondhygiënist kan uitleggen hoe u voedselresten en tandplak het beste kunt weghalen met hulp van een tandenborstel, ragers, tandenstokers of floss.

Regelmatig tandartsbezoek is ook belangrijk voor de controle van de gezondheid van uw tandvlees, indien nodig gecombineerd met het verwijderen van tandsteen en gladmaken van de tandoppervlakken. Maak nu een afspraak voor een periodieke controle in onze praktijk.

Bezoek onze mondhygiënisten

Bij ons in de praktijk zult u onze mondhygiënisten Yesim, Jullicienne, Jennifer of Jomana zien als u iets ernstigere tandvleesontsteking krijgt. Zij zullen er samen met u naar streven om de ontsteking weer onder controle te krijgen. Als de tandvleesontsteking nog niet zo erg is of u slechts een beetje tandsteen heeft zal u voornamelijk bij de preventie assistente worden ingepland. Onze preventie-assistenten Eylaf, Fatima en Samantha zijn meer bezig met het preventief behandelen, de focus ligt meer op de goede mondhygiëne.

Voor een pijnloze reiniging van tandvlees en gebit

Met trots kunnen wij mededelen dat wij sinds maart 2021 de nieuwste EMS Air flow profylaxis master in de praktijk hebben. Dit is een apparaat dat tandsteen, aanslag en verkleuringen tot in de kleinste naadjes, nerfjes en hoekjes kan verwijderen met verwarmd water. Tevens beschikt dit apparaat over de zogenaamde ‘no pain technology’. Dat betekent dat het dus een stuk aangenamer wordt om een gebitsreiniging te krijgen. Bovendien zul je zonder te bleken een stralende lach terug krijgen. En het mooiste is dat je op geen enkele manier het gebit, implantaten of kronen kunt beschadigen. Hieronder ziet u een mooi voorbeeld filmpje.

Voorkomen is beter dan genezen

Ontstoken tandvlees ziet er rood, slap en gezwollen uit én het kan bloeden bij het poetsen of eten. Dit heet gingivitis. Het lastige van gingivitis is dat u het zelf niet altijd kunt constateren. Omdat veel mensen geen pijn ervaren, zijn ze zich niet of onvoldoende bewust van dit probleem. Deze ontsteking kan zich verder uitbreiden naar het kaakbot. Dat noemen we parodontitis. Als er niets aan de ontsteking gedaan wordt, gaat de parodontitis van kwaad tot erger. Uiteindelijk kan kaakbot worden afgebroken, waardoor tanden en kiezen los gaan staan en zelfs kunnen uitvallen. Meer informatie over parodontitis kunt u hier lezen.

Voor de beste mondzorg

De ervaren tandartsen en mondhygiënisten van MZC Ridderkerk zorgen ervoor dat uw gebit blijft stralen. We bieden u bijna alle reguliere tandheelkundige zorg in onze praktijk. Bekijk onderstaand overzicht voor een aantal van onze behandelingen.

Wilt u ook gaan voor een optimale mondzorg? Of moet u een van de hierboven genoemde behandelingen ondergaan? Maak dan snel een afspraak met onze praktijk of schrijf u in als nieuwe patiënt.