Kinderen

Kinderen kunnen soms opzien tegen een eerste controle of behandeling door de tandarts. De eerste kennismaking hoeft gelukkig helemaal niet vervelend te zijn voor uw kind. Met een begripvolle en kindvriendelijke aanpak zorgen we ervoor dat uw kind op een prettige manier kennismaakt met de tandarts.

Met uw kind naar de tandarts

Wanneer u zelf regelmatig naar de tandarts gaat voor een periodieke controle is het verstandig om uw kind mee te nemen. Hij of zij kan dan vast wennen.  Vanaf ongeveer 2 jaar kunt u met uw peuter naar de tandarts  voor controle van het melkgebit.

Het gebit van uw kind

De meeste kinderen houden van zoetigheid.  Tanden en kiezen kunnen gaatjes krijgen als er de hele dag alleen maar zoete drankjes worden gedronken en zoetigheid wordt gegeten. Het is daarom verstandig om uw kind water of thee (zonder suiker) te laten drinken. Ook het goed poetsen van de tanden is erg belangrijk om gaatjes te voorkomen. Uw kind mag best zelf poetsen, maar we kunnen niet verwachten dat daar nog veel structuur in zit. Bij kinderen tot ongeveer 10 jaar moet u dan ook echt even na-poetsen.