Wortelkanaalbehandeling

Laat uw kiespijn behandelen met een wortelkanaalbehandeling. Bij Mondzorgcentrum Ridderkerk bekijken we wat de oorzaak is van de kiespijn en behandelen we deze, mogelijk met de wortelkanaalbehandeling. We hebben alle kennis en kunde in huis om u de beste mondzorg te leveren. Hieronder leest u meer over hoe een wortelkanaalbehandeling in zijn werk gaat. Liever direct een afspraak maken? Klik dan op een van onderstaande buttons.

Waarvoor dient een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling gaat een infectie van het wortelkanaal in uw tanden en kiezen tegen. Tanden en kiezen zitten vast in uw kaak dankzij de tandwortels. Door iedere wortel loopt een wortelkanaal en daarin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten, maar ook bindweefsel. Alles bij elkaar noemen we dat pulpa.

De pulpa kan gaan ontsteken, waardoor een vervelende kiespijn ontstaat. Hiervoor zijn verschillende oorzaken:

  • Infectie door een gaatje
  • Een vulling die lekt
  • Een flinke klap op uw gebitDe zenuwvezels in de pulpa zorgen bij een ontsteking regelmatig voor hevige kies- en tandpijn, maar de ontsteking kan ook pijnloos, en dus zonder dat u het merkt, aan u voorbij gaan. In beide gevallen is het belangrijk dat we de infectie tegengaan. Hoe langer de infectie aanblijft, hoe hoger de kans dat omliggend weefsel beschadigt en gaat ontsteken. Het kaakbot kan zelfs ontstoken raken, waardoor tanden en kiezen los in de kaak komen te staan en u ze in het allerergste geval kwijtraakt.

We pakken de infectie aan

Tijdens een wortelkanaalbehandeling reinigen we het wortelkanaal. We halen de bacteriën weg en sluiten het wortelkanaal af met een vulling. De reiniging van de kanalen neemt de bron van de ontsteking weg, zodat uw lichaam er weer van geneest.

Bang voor een wortelkanaalbehandeling?

Veel mensen zien op tegen een wortelkanaalbehandeling. We begrijpen dat, maar we kunnen u geruststellen. De endodontologen (waar we naar verwijzen) en onze tandartsen zijn zeer ervaren in hun werk en bovendien krijgt u bij deze behandeling een plaatselijke verdoving. Zo voelt u vrijwel niets van de wortelkanaalbehandeling.

We stellen u graag gerust: uw behandelaar vertelt u stap voor stap hoe we te werk gaan en wat u kunt verwachten. Voordat we beginnen met de behandeling, bieden we u veel handige informatie in onze praktijk, maar ook via onze website. Zo bent u optimaal voorbereid voor een wortelkanaalbehandeling.

Uw tandarts in Ridderkerk

Heeft u nog vragen over wortelkanaalbehandelingen of wilt u graag een afspraak maken? De medewerkers van Mondzorgcentrum Ridderkerk staan voor u klaar. Klik op een van onderstaande buttons en leg ons uw klachten en wensen voor. We zorgen ervoor dat u weer met een stralende glimlach onze praktijk uit loopt.