Kronen, inlays en bruggen

Uw gebit restaureren met een kroon, brug of inlay, zodat u weer vrijuit kunt glimlachen. De experts van Mondzorgcentrum Ridderkerk kunnen tanden die niet meer in aanmerking komen voor restauratie vaak nog prachtig opbouwen met een kroon, brug of inlay. Onze tandtechnicus vervaardigt deze buiten de mond. Meestal zijn er maar twee behandelingen nodig. Lees hieronder meer over ons werk. Maakt u liever direct een afspraak of wilt u zich bij onze praktijk inschrijven? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

Kronen

Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat we over uw tand of kies plaatsen. Voordat we dat kunnen doen, moeten we de tand eerst goed beslijpen.

Inlays

Een inlay is een vulling die we inleggen. Inlays maken we niet direct in uw mond, maar in het laboratorium op het model van de te behandelen kies. Qua proces lijkt deze behandeling op het plaatsen van een kroon. De klassieke inlay is van goud, maar tegenwoordig gebruiken we ook vaak porselein.

Bruggen

Als u meerdere tanden of kiezen kwijt bent, kunnen we deze vervangen met een brug. We plaatsen de brug op een aantal kronen, die we vervolgens verbinden met een tussendeel: een dummy. Hiermee vervangen we de tanden en kiezen die verloren zijn gegaan.

Dé tandarts van Ridderkerk

Zoekt u een specialist in bruggen, kronen en inlays in Ridderkerk? Wacht niet langer en maak een afspraak met Mondzorgcentrum Ridderkerk. Neem contact met ons op en vertel ons wat uw wensen zijn. Zo zorgen we ervoor dat u weer stralend onze praktijk uitloopt.