Tanden bleken

Naarmate u ouder wordt kunnen uw tanden verkleuren. Dat heeft onder andere te maken met koffie- en theedrinken. Steeds vaker kiezen mensen om hun tanden te bleken. Met een bleekbehandeling maken we uw tanden een aantal tinten witter, zodat u weer een stralend gebit heeft. Onder begeleiding van onze tandartsen kunt u uw tanden (thuis) bleken. Met een persoonlijk uitgestippeld plan gaan we samen voor die prachtige lach.

  • Veilig uw tanden bleken onder begeleiding van uw tandarts
  • Specialisten op het gebied van esthetische tandheelkunde
  • Moderne praktijk, gebruik van de nieuwste technieken

Voor die stralende lach

Mooie witte tanden, wie wil dat nou niet? Het is een steeds populairdere trend en dat is te zien aan de talloze ‘bleekwinkels’ en de bleeksetjes die u online kunt kopen. Als ze op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd, is dit natuurlijk prima. Maar bij MZC Ridderkerk geven we onze patiënten net dat beetje extra aandacht en garanderen we dat u veilig bleekt. Onder begeleiding van uw eigen tandarts stellen we een persoonlijk behandelplan samen, om samen zo het mooiste resultaat te boeken.

Kosten tanden bleken

De kosten van het bleken van uw tanden zijn afhankelijk van de bleekbehandeling die u kiest. Ook is het afhankelijk van hoeveel tinten witter u uw gebit wilt hebben, waardoor de behandeling soms langer duurt. U heeft dan bijvoorbeeld meer bleekgel nodig, wat de behandeling duurder maakt. Bij een eerste consult kan de tandarts u goed vertellen hoe de behandeling eruit gaat zien. Daarbij is ook een duidelijke indicatie van de kosten te maken.

Worden de kosten door mijn verzekering vergoed?

Omdat een bleekbehandeling niet noodzakelijk is voor uw mondgezondheid, wordt tanden bleken niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige aanvullende pakketten dekken de kosten wel. We adviseren u om goed te overleggen met uw verzekeraar en uw polis te raadplegen om zo precies te weten wat u vergoed krijgt en wat niet.

Over de bleekbehandeling

Als uw tanden zijn verkleurd, is tanden bleken niet altijd direct de oplossing. Facings, kronen, bruggen en vullingen verkleuren namelijk niet bij een bleekbehandeling. Tijdens een eerste consult hoort uw tandarts graag wat uw wensen zijn en bespreekt hij de mogelijkheden met u. Bij MZC Ridderkerk kunt u kiezen voor uitwendig bleken of inwendig bleken.

Uitwendig (thuis)bleken

Uitwendig bleken gebeurt met een bleeklepel en bleekgel. Deze bleekbehandeling gaat als volgt in zijn werk:

  1. Bij de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit. Van deze afdruk wordt een gipsmodel gemaakt om daar een bleeklepel van te vervaardigen die precies op uw gebit past.
  2. Bij de tweede afspraak checken we of de bleeklepel past. Bovendien ontvangt u dan instructies hoe u de bleeklepel en -gel moet gebruiken. Vervolgens krijgt u alles mee naar huis om zelf aan de slag te gaan met het bleken van uw tanden.
  3. U brengt de bleekgel aan in de lepel en zet deze op uw gebit. De exacte duur van de behandeling vertelt uw tandarts van tevoren. Hoelang u dit moet doen is afhankelijk van het aantal tinten dat u uw tanden witter gaat maken.

Inwendig bleken

Zijn uw tanden verkleurd door een wortelkanaalbehandeling of zijn ze door een ongeluk beschadigd? Dan is inwendig bleken mogelijk een optie. Hierbij maken we uw tanden witter door van binnenuit te bleken.

  1. Als eerste maakt de tandarts een opening aan de achterkant van de tand of kies.
  2. Daarna spuit hij er bleekmiddel in en sluit hij de opening tijdelijk af.
  3. Afhankelijk van de gewenste tint herhaalt de tandarts bovenstaande stappen.
  4. Zodra de juiste kleur is bereikt, sluit de tandarts de opening af met een permanente vulling.

Afspraak maken

Bent u benieuwd naar hoe we u kunnen helpen om weer die stralende lach terug op uw gezicht te toveren? De tandartsen van MZC Ridderkerk helpen u graag om uw tanden weer mooi wit te maken. Plan een eerste consult met ze in om onze bleekbehandelingen te bespreken.