Vullingen

Veel gebitsklachten en -problemen zijn het resultaat van gaatjes en er zijn weinig dingen vervelender dan kiespijn. Met onze composieten vullingen helpen we u efficiënt van uw kiespijn af, met of zonder verdoving. De vakkundige tandartsen van MZC Ridderkerk plaatsen snel en pijnloos vullingen, zodat u weer zonder enige zorg kunt eten en drinken.

Denkt u een gaatje te hebben of heeft u kiespijn? Wacht dan niet langer en maak een afspraak bij onze praktijk.

 • Pijnloze plaatsing van vullingen
 • Composiet vullingen in de kleur van uw eigen tanden
 • Moderne praktijk en vakkundige tandartsen

Heb ik een gaatje?

Vaak zijn kiespijn en klachten tijdens het eten en drinken duidelijke signalen dat u een gaatje heeft. Andere symptomen zijn:

 • Slechte adem
 • Vieze smaak in de mond
 • Donker gekleurde tanden of kiezen
 • Pijn in de kaak

U kunt echter ook helemaal geen klachten hebben maar wel een gaatje hebben. MZC Ridderkerk raadt u dan ook aan om ieder half jaar langs te komen voor een periodieke controle. Mocht u dan een gaatje hebben, dan kan de tandarts snel een vulling plaatsen. Zo voorkomen we verergering van eventuele gebitsproblemen.

Denkt u een gaatje te hebben? Wacht dan niet langer en bel de praktijk voor een afspraak.

Vullingen plaatsen: de behandeling

De behandeling die nodig is voor het plaatsen van vullingen duurt niet lang; meestal zijn we binnen een kwartier klaar. We doorlopen de volgende stappen:

 1. Allereerst verwijderen we het aangetaste gedeelte van de kies of tand.
 2. Daarna leggen de tand droog: we zonderen hem af van de andere tanden door middel van een lapje.
 3. Vervolgens brengen we een hechtlaag aan op de te vullen kies of tand en vullen we het gaatje.
 4. Met uv-licht harden we de vulling uit.
 5. Als laatste werken we de vulling af, zodat hij perfect aansluit op uw gebit.

Vullingen vervangen

Heeft u een oude vulling van amalgaam? Dan vervangen we deze graag voor u. Amalgaam bevat namelijk kwik en dat is slecht voor de gezondheid. We vervangen bestaande vullingen ook als:

 • Uw vulling is verkleurd
 • U een breuk in uw vulling heeft
 • Uw vulling lekt
 • U een nieuw gaatje heeft onder de bestaande vulling

Kosten vullingen

De kosten van het plaatsen van vullingen hangt af van de grootte van het gaatje en hoeveel materiaal we nodig hebben. Voor patiënten onder de 18 geldt dat vullingen worden vergoed vanuit het basispakket. Bent u ouder dan 18? Om dan uw vullingen vergoed te krijgen, moet u aanvullend verzekerd zijn.

Deze aanvullende verzekeringspakketten verschillen per verzekeraar. Als u precies wilt weten wat u vergoed krijgt, raden we u aan om te overleggen met uw verzekeraar en uw polis te raadplegen. Voor een ruwe indicatie van de kosten van vullingen bij MZC Ridderkerk kunt u kijken bij onze tarieven.

Afspraak maken

Denkt u dat u (nieuwe) vullingen nodig heeft of is het hoog tijd dat de tandarts uw gebit controleert op gaatjes? Maak dan een afspraak voor een consult in onze praktijk. Ons professionele team staat voor u klaar.